We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

BMW - Recensie van Алихан Омаров

1.11.2022
Ik wist niet eens dat BMW tijdens de oorlog zoveel betrokken was bij de productie van motoren, motorfietsen en andere Wehrmacht -apparatuur. Het zou mogelijk zijn om te begrijpen of ze sommige motoren onder druk zouden produceren, nou, om het bedrijf bijvoorbeeld niet te vernietigen. Dus ontwikkelden BMW -ingenieurs tenslotte nieuwe straalmotoren en andere nieuwste technologieën voor het leger. Dus het blijkt dat ze tijdens de oorlog met nazi -Duitsland samenwerkten. En nog meer over de gevangenen van concentratiekampen waarvan de arbeid BMW zo massaal in zijn fabrieken gebruikte. Voor mij is dit nieuws, bedankt voor het artikel.
---
Даже не знал что БМВ был так сильно вовлечён во время войны в производство моторов, мотоциклов и другой техники для Вермахта. Можно было бы понять если бы под давлением производили бы они какие нибудь моторы, ну чтоб не уничтожили компанию например. Так ведь инженеры БМВ разрабатывали новые реактивные двигатели и другие новейшие технологии для армии. Так получается что они сотрудничали с нацисткой Германией во время войны. И тем более про узников концлагерей труд которых использовал БМВ так массово на своих заводах. Для меня это новость, спасибо за статью.
Bart de Witte
1.11.2022
Om dit beter te kunnen begrijpen, kunnen we een eenvoudige analogie trekken en nazi-Duitsland vergelijken met huidige Rusland. Net als Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog viel Rusland ook vandaag Oekraïne aan. Net als toen Duitsland, vernietigt Rusland ook vandaag Oekraïense steden, pleegt oorlogsmisdaden, ... e.z.v. En net zoals in Duitsland tijdens de oorlog, zijn er in Rusland vandaag ook bedrijven die bijvoorbeeld motoren voor tanks of vliegtuigen produceren, nieuwe raketten of drons ontwikkelen, ... enzovoort. Dit is natuurlijk niet acceptabel voor een normaal, adequaat persoon. Maar het probleem is dat elk bedrijf één hoofddoel heeft: zoveel mogelijk geld verdienen. En naast alles werd nog propaganda, zowel in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog als in Rusland vandaag, op industriële schaal op gang gebracht. Net zoals de meerderheid van de Duitsers toen de vervolging van de Joden accepteerde en ermee instemde, zo stemt de meerderheid van de Russen vandaag оок in met de vernietiging van Oekraïne. En het is allemaal propaganda. En al deze bedrijven in Rusland die vandaag samenwerken met de Russische autoriteiten zullen hoogstwaarschijnlijk ook na de oorlog blijven werken. C'est la vie.

Andere BMW Recensies

Recensies
- 0 / 0 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0