We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Privacybeleid Cookiebeleid

Auto verkopen - Advies

Een auto verkopen

Vroeg of laat komt de dag dat we een beslissing moeten nemen en onze auto verkopen, als we die hebben natuurlijk. De redenen om een auto te verkopen kunnen natuurlijk verschillen. In feite verkopen we een auto omdat deze verouderd is, er is een nieuw model, je van een een ander merk auto of model houdt en je besluit er vanaf te komen van je vriend op wielen - auto verkopen en een andere kopen. Maar er zijn momenten waarop mensen gedwongen zijn een auto te verkopen, bijvoorbeeld vanwege schulden, of misschien heeft iemand besloten milieuneutraal te worden, het milieu niet meer te vervuilen en auto verkopen met diesel- of benzinemotor. Er kunnen veel redenen zijn om een auto te verkopen, zoals ik al zei, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. We zullen proberen u te helpen een auto te verkopen en de belangrijkste punten onthullen waarmee u rekening moet houden bij het verkopen van uw auto

Inloggen

Voertuiginspectie voor verkoop.


Carrosserieinspectie.

Laten we allereerst beginnen met onderzoek van de carrosserie van de auto op het moment van verkoop. Kijk goed uit voor krassen, deuken of vuil bij de verbindingen van de carrosseriedelen. Als die er zijn, schuur dan de krassen weg, verwijder eventuele deuken of vuil en was de auto goed als je de auto snel en voor een goede prijs wilt verkopen.

Carrosseriecontrole
Auto-interieurinspectie

Auto-interieurinspectie.

Daarna gaan we over tot inspectie van het interieur van de auto. Controleer de stoelen, kijk of er koffievlekken zijn, b.v. haal alle matten eruit, maak ze schoon. Controleer de voertuigvloer op vuil en stof. Controleer het stuurwiel van het voertuig en alle bedieningselementen op zweetvlekken van uw handen. Vergeet het plafond van de auto en natuurlijk de geuren niet. maak het interieur schoon en ventileer de auto goed, zeker als je rookt in de auto. En zet in de salon geur. Hoe schoner en lekkerder de geur in de cabine, hoe meer kans om de auto succesvol te verkopen.

Inspecteer motorruimte.

Open vervolgens de motorkap en kijk wat er in je motorruimte gebeurt. Als er vuil, stof of olievlekken zijn, dan is het beter om de motorruimte volledig te wassen. Luister niet naar mensen die zeggen dat je de motor van een auto niet kunt wassen... enz. Gewoon bedek met iets accu, dynamoriemen en starter, en er gebeurt niets met de motor. Een schone, opgeruimde motorruimte is nog steeds beter dan vuil, stof of olie, en het is veel gemakkelijker om zo'n auto verkopen.

Vuile motorruimte
Autotransmissiecontrole

Autotransmissiecontrole.

Als het mogelijk is om de auto op de brug te tillen, doe het dan. En kijk goed in welke staat spoorstangen, schokbrekers, uitlaatdemper, remmen ... enzovoort zich bevinden. Controleer op olie- of antivrieslekken. Als er ernstige schade is, is het beter om alles te repareren of de koper eerlijk te waarschuwen. Hoogstwaarschijnlijk zal de koper de schades niet zien bij het inspecteren van de auto bij de verkoop, maar geloof me, hij komt terug. Het kan zo ver gaan dat de rechtbank de verkoop annuleert en u het geld moet teruggeven en de auto moet terugnemen. Wilt u in de toekomst probleemloos een auto verkopen? Wees eerlijk tegen de koper.

Voertuigdiagnose.

Kijk allereerst op het dashboard van de auto om te zien of de lampjes motor, abs, oliepeil, airbags, ... enzovoort branden. Als alles in orde is, is het niet nodig om de auto te diagnosticeren. Anders is het het beter om de auto te diagnosticeren en het probleem op te lossen, vooral als de waarschuwingen rood zijn. Omdat de koper direct op het dashboard ziet dat de auto problemen heeft en het prijsverschil van de auto veel minder zal zijn dan je aan reparaties uitgeeft. En over het algemeen zal het moeilijk zijn om een auto te verkopen met waarschuwingen op het paneel.

Controleer motor- en abs-lampjes op dashboard

Voertuigdocumenten.


Autopapieren controleren

Autopapieren controleren voor verkoop.

Neem alle voertuigdocumenten en zorg dat alle vereiste documenten aanwezig zijn. En zo niet, dan kunt u uw geld en tijd beter besteden aan herstel van documenten, omdat het niet gemakkelijk zal zijn om een auto zonder de benodigde documenten te verkopen. De koper kan de auto gewoon niet voor zichzelf registreren en het is ook onwaarschijnlijk dat het mogelijk is om de documenten zonder u te herstellen. Elk land heeft zijn eigen regels en zijn eigen lijst met documenten die nodig zijn bij het verkopen van een auto, dus controleer nogmaals of alle documenten aanwezig zijn.

Kilometerbevestiging en onderhoudsboekje.

Het aantal kilometers van de auto heeft een grote invloed op de verkoopprijs. Hoe lager de kilometerstand, hoe beter en daarom is het erg belangrijk dat u de kilometerstand kunt verifiëren als u de auto voor meer wilt verkopen. Als uw onderhoudsboekje is niet ingevuld, kunt u beter contact opnemen met uw servicecentrum en hen de nodige markeringen in het onderhoudsboekje laten plaatsen. En als er geen onderhoudsboekje is, vraag dan om een afdruk met de historie van het onderhoud. In sommige landen, zoals België - Car-Pass, zijn er databases waar je de geschiedenis van alle auto's kunt bekijken.

Autoserviceboek

Prijs van de auto.


Autoprijzen online bestuderen

Hoe bepaal je de prijs van een auto?

Nu is uw auto klaar voor de verkoop. En hoe kom je er nu achter voor voor welke prijs je een auto kunt verkopen? Elk land heeft websites met aankondigingen van autoverkopen zoals autoscout24.com, mobile.de, bilbasen .dk, auto.ru, otomoto.pl, ... enzovoort. Kijk op deze sites hoeveel kost dezelfde auto als die van jou, met dezelfde opties en ongeveer dezelfde kilometerstand. Maar houd er rekening mee dat als dezelfde auto wordt verkocht door een dealer, uw prijs ergens 10-15% lager zal zijn dan de dealer, omdat de dealer niet alleen verkoopt de auto, maar en service, en een garantie bovendien. Als een dealer bijvoorbeeld dezelfde auto voor 20 duizend verkoopt, dan zal je prijs ergens rond de 18 duizend liggen, omdat je geen garantie, geen service, maar alleen een auto hebt. Dat is de prijs waarvoor je de auto kunt verkopen.

Prijs van een wederverkoper of dealer.

Er zijn momenten waarop u snel van de auto af moet, u dringend geld nodig heeft of u moet verhuizen, ... enzovoort. In dit geval kunt u de auto verkopen aan dealers of wederverkoper. Neem contact met hen op of plaats gewoon een advertentie op internet, maar de prijs zal ergens 30% onder de markt liggen en dit is normaal, omdat ze uw auto doorverkopen en dit is hun inkomen. Als je dringend een auto moet verkopen en je wordt aangeboden om de auto te verkopen voor een prijs die ergens 30% onder de marktprijs ligt, dan kun je akkoord gaan met deze prijs en snel je auto verkopen.

Een auto verkopen aan een dealer

Autoverkoopovereenkomst.


Een autoverkoopovereenkomst opstellen

Hoe een autoverkoopovereenkomst opstellen en is dat nodig?

Verkoop nooit een auto zonder een verkoopcontract. U kunt niet weten wat de toekomstplannen van de koper zijn en wat er morgen met hem zal gebeuren. Daarom is het erg belangrijk om de auto ook in juridische termen te verkopen. Sjablonen voor een contract kunnen in elk land en in elke taal van internet worden gedownload, of zelfs zelf cursief schrijven. Vul het contract in twee exemplaren in en meld zeker volgende op het ocntract, koper en verkoper, merk en model van de auto, chassisnummer, kilometerstand en prijs in cijfers en woorden. Dan onderteken beide en zet de datum onderaan. En vergeet niet om de auto uit te schrijven. Dat is de enige manier waarop je legaal kunt bewijzen dat je niet langer verbonden bent met die auto.

Conclusie.

Dat is alles. Ik hoop dat ons advies u zal helpen uw auto voor een goede prijs te verkopen, zonder problemen in de toekomst. U kunt uw voertuig ook te koop aanbieden op onze site autoExus, en het is allemaal volledig gratis. Deel daarnaast je ideeën in de reacties op het artikel, misschien heb ik iets gemist of misschien wil je iets toevoegen. Alle suggesties zijn welkom.

Voeg artikelbeoordeling toe

eXus Dev 3.3.2023

Auto verkopen - Recensies

Recensies
- 0 / 0 Recensies
Recensie toevoegen
- Beoordeel - 0